Argentinskom junaku iz Katara preti zatvor zbog silovanja: Žrtva izašla u javnost i otkrila sve detalje

Gonzalu Montielu (27) određena su psihijatrijska ispitivanja nakon što je u martu protiv njega podnesena kaznena prijava zbog teškog seksualnog zlostavljanja i silovanja.

Miloš Zekić
18. maj 2024, 12:26

Gonzalo Montiel. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Montiel je optužen da je 1. januara 2019, na proslavi svog rođendana, s više ljudi drogirao i seksualno zlostavljao devojku s kojom je tada bio u kratkoj vezi. Detalje je prošlog meseca u videozapisu iznela žrtva.

"Ja sam Karolina, manekenka i hostesa koja je preživela grupno silovanje čiji je glavni počinitelj Gonzalo Montiel, čovek koji je postigao poslednji pogodak na Svetskom prvenstvu 2022. Slavio se njegov rođendan i pozvao me kući. Upoznali smo se, a oni su me drogirali dok nisam izgubila svest. To je dokazano tokom istrage, to i da sam vrištala tokom zabave. Gonzalo me silovao. Dugo sam tražila advokate jer niko nije hteo sa mnom na sud, svi su hteli da se nagodim", rekla je.

Montiel tvrdi da nije počinio zločin, a suđenje mu je zakazano za 17. i 20. septembra u Buenos Ajresu.

On trenutno igra u Notingem Forestu gde je na pozajmici iz Sevilje. Argentinska javnost ga pamti kao jednog od junaka sa Mundijala u Kataru, gde je dao pobednički penal u seriji u finalu protiv Francuske. Godinu dana ranije s Argentinom je osvojio i Kopa Ameriku