Brutalne reči Dušana Tadića, nikad jača poruka Piksiju: Trebalo je da počnem protiv Engleza, kapiten sam i najbolji igrač tima!

Fudbalska reprezentacija Srbije je poražena sa 1:0 na prvom meču Evropskog prvenstva od Engleza.

Redakcija
17. jun 2024, 7:31

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija pokazali su da su se s pravom napli na EURO 2024. u Nemačkoj, odigrali su super meč sa Englezima iako su Orlovi poraženi.

Piksi Stojković je doneo čudnu odluku da Dušana Tadića ostavi na klupi. Kapiten Srbije je ušao u igru u 60. minutu umesto Aleksandra Mitrovića. Njegov ulazak je povezao igru Sbije u finišu meča.

"Mislim da smo propustili veliku šansu, nudili su se celu utakmicu, dali su prostora, bilo je između linija i mogli smo kazniti i u prvom i drguom poluvremena. Nudili su se, mogli smo, ostaje žal", rekao je Tadić za RTS.

On je i kao selektor Stojković bio tužan zbog poraza.

"Pa jeste, znali smo odmah da ćemo imati šansu protiv njih, nisu pritiskali loptu, imali smo sl obodne lopte i mislim da smo mogli da ugrozimo i nanesemo bol, da je bilo dosta prliika. Nismo ovako imali prilika možda, ali mislim da smo mogli da ugrozimo i sad treba da se okrenemo sledećoj utakmici i probamo da pobedimo".

Dušan Tadićje bio rezerva protiv Engleske.

"Teško, iskreno teško, mislim pričao sam sa selektorom, imamo komunikaciju, ali sam teško prihvatio jer se igra protiv Engleske, lider sam, kapiten, mislim da sam najbolji igrač ovog tima. Naravno da mislim da je trebalo da počnem, ali poštujem odluku selektora, mislim da sam mogao više da uradim za 90 mkinuta. Ako on kaže, da igram 30 minuta, onda ću da igram 30. Ali dobro, idemo dalje, nije bitan pojedinac, nije to bitno, bitno je da idemo dalje, to je najbitnije, to je jedino pravo merilo. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to".

Publika je sjajno bodrila Orlove...

"Jeste, fenomenalna publika, stvarno smo uživali, znali smo da će biti podrška, pogotovo sad u Minhenu, tako da... Stvarno su nam dali vetar u leđa, mnogo su nam pomogli i žao mi je što nismo obradovali".

Sledeći meč je sa Slovenijom u četvrtak.

"Dobra analiza, dobar oporavak, da se spremimo za sledeći meč, gledao sam Sloveniju i Dansku, dosta su nezgodni, kad su dali gol, mogli su da postignu još jedan gol, tako da, mislim da je šteta. Mislim da možemo da im nanesemo bol, neće biti lako, idemo da se oporavimo".

Tadić veruje u Orlove.

"Ne, svakako sam od početka optimista, mislim da je to obaveza, tako da... Nadam se da ćemo to učiniti, idemo korak po korak, to je najbitnije".