Danke, Jirgen: Navijači Liverpula priredili nezaboravan oproštaj nemačkom treneru!

Za devet godina na klupi "redsa", 56-godišnji Klop je uspostavio čvrstu vezu sa navijačima slavnog kluba.

Redakcija
19. maj 2024, 7:48

(Foto: Getty Images)

Navijači Liverpula danas oprostili od trenera Jirgena Klopa na utakmici protiv Vulverhemptona, njegovoj poslednjoj na klupi kluba sa Enfilda. Kada je izašao na teren, Klop je dobio ovacije nakon čega je na jednoj tribini stadiona bio ispisan natpis "Jirgen", a na drugoj su navijači istakli srce u bojama nemačke zastave, pre nego što su svi zajedno otpevali himnu Liverpula.

Liverpul je u poslednjem kolu Premijer lige pobedio Vulverhempton sa 2:0, golovima Aleksisa Mekalistera u 34. i Džarela Kuanse u 40. minutu. Tim sa Enfilda je sezonu završio kao treći na tabeli sa 82 osvojena boda.

Za devet godina na klupi "crvenih", 56-godišnji Klop je uspostavio čvrstu vezu sa navijačima Liverpula i klub napušta kao jedan od najuspešnijih trenera u istoriji kluba.
Klop je sa Liverpulom 2020. godine osvojio englesku Premijer ligu, na koju je klub čekao 30 godina, dve Lige šampiona, jedan UEFA Superkup, jedno FIFA klupsko svetsko prvenstvo, jedan engleski FA Kup, dva Liga kupa, kao i jedan Komjuniti šild.

Nemca će na klupi Liverpula zameniti holandski trener Arne Slot.