Peteru Čehu on nije po ukusu, a sada ga zovu "novi Peter Čeh": U Čelsiju znaju šta će biti sa Đorđem Petrovićem!

Srpski golman blistao u porazu u finalu Liga kupa protiv Liverpula, dokazao da mu je mesto na golu kluba iz Londona.

Redakcija
26. februar 2024, 11:13

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Blistao je Đorđe Petrović na golu Čelsija u finalu Liga kupa protiv Liverpula. Dao je maksimum, branio sve što je mogao ali su ga njegovi saigrači jednostavno - "izdali". Virdžil Van Dajk ih je u dva navata razgrnuo u kaznenom prostoru u skoku. Jednom je bio ofsajd ali drugi put nekadašnjem golmanu Čukaričkog i reprezentativcu Srbije nije bilo spasa. Lopta je ušla u mrežu za 1:0.

Držao je srpski golman "plavce" u igri sve do 118. minuta. Van Dajk uspeo da ga savlada. Napadači londonskog kluba su mogli da reše utakmicu i da donesu Čelsiju trofej, ali nisu imali svoj dan. 

Navijači kluba iz Londona odali su na društvenim mrežama priznanje Srbinu za sve što je učinio na utakmici. 

"Svo poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Peter Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Peter Čeh ovog kluba", rekao je Džon Obi Mikel, nekadašnji igrač Čelsija.

Petrović posle meča nije bio zadovoljan.

"Nismo srećni kako se završilo i mnogo nas boli. Ostavili smo sve od sebe na terenu, tim je uložio ogroman napor, stvorili smo mnogo šansi, pogodili stativu. Imali smo dovoljno prilika da „ubijemo“ utakmicu, ali nismo uspeli. I onda smo primili gol", utučeno je pričao Đorđe posle meča. Gol koji smo primili je sve promenio, nismo uspeli da sprečimo Liverpul da podigne trofej. Sve nas je ovo mnogo pogodilo, jer je mnogima od nas prvo finale u karijeri i to na Vembliju", poručio je Đorđe Petrović.