Poslednja provera Vojvodine: Pali i u Rumuniji

UTA u Aradu bila bolja od srpskog superligaša (2:1), samo minijatura Topića donela aplauze.

Ivan Radošević
20. novembar 2022, 4:49

Mirko Topić postigao lep gol za utehu Vojvodine. (Foto: ataimages.rs)

Vojvodina je izgubia od rumunskog tima UTA (2:1) u prijateljskom susretu u Aradu. Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Mirko Topić efektnim udarcem sa 25 metara, u 82. minutu.
 
Domaći tim je prvi pripretio i to u petom minutu kada je Bata sa distance šutirao pored stative. Posle toga, nije bilo većih uzbuđenja do 36. minuta kada je Vitas u jednom napadu u dva navrata bio primoran da interveniše na petercu i tako spreči dve čiste šanse za domaći tim.
 
Voša je imala jedan pokušaj ka golu Arada, preko Čumića, ali nedovoljno opasno za promenu rezultata. Trener Vojvodine Milan Rastavac na poluvremenu je napravio nekoliko promena u timu.
 
Domaći tim je bio konkretniji i u drugom poluvremenu i u 54. minutu je poveo. Posle akcije i povratne lopte sa levog boka, Godvin je bio na pravom mestu, pogodio je prvi ugao sa desetak metara. Vojvodina je zaigrala nešto bolje posle primljenog pogotka, u 58. minutu mrežu je zatresao Paunović posle asistencije Zukića, ali je pomoćni sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju.
 
U 61. minutu Traore je tek što je ušao u igru oborio Godvina u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Bata koji je šutirao po sredini gola za 2:0.
 
Voša je uspela da smanji rezultat desetak minuta pre kraja, pošto je Topić primio loptu iskosa na levoj strani, uneo je u sredinu i sa nekih 25 metara od prečke pogodio za 2:1 i veliki aplauz nekoliko stotina navijača. Ujedno, ovo je i poslednji meč u 2022. godini za Vojvodinu.