SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Arturo Vidal: Nije fudbal pijaca robova

Ivan Radošević 28. maj 2022 0 Komentariši
Revolucionar Arturo Vidal. (foto: Getty Images)
Čileanski reprezentativac jasno naznačio da nešto pod hitno mora da se promeni, naročito u slučajevima igrača iz Južne Amerike.
Igrači se sve češće bune protiv rasporeda koji im nameće sve više i više utakmica, a sada je Arturo Vidal digao glas protiv takvog tretmana fudbalera. Pogotovo je pomenuo da je teško vrhunskim fudbalerima iz Južne Amerike koji igraju u Evropi, jer uz sav napor moraju da prevaljuju ogormne distance kada igraju za nacionalne timove.
 
"Neprestalno trošenje stavlja igrače u rizičan položaj jer im snižava nivo forme i skraćuje im karjere. Moramo zajedno da vidimo kako ćemo to da smanjimo. Pogotovo je teško nama iz Južne Amerike koji dugo putujemo na mečeve. Moramo da napravimo neke protokole koji će se poštovati. Neka svako predloži neophodno vreme za odmor, neka se to usvoji i nametne klubovima", predložio je Vidal.
 
Ovo nisu lične procene, već jasni podaci pokazuju da su fudbaleri u opasnosti.
 
"Već neko vreme sindikati fudbalera nas informišu o ovom problemu. Meri se zgusnutost rasporeda i ispituje se koliko se povećava minutaža fudbalerima u uzastopnim mečevima. Sada imamo jasne podatke na osnovu kojih razgovaramo. Kao fudbaleri moramo da se izborimo za sebe, zbog naših karijera i naših porodica, ali i zbog fudbala. Ne možemo ovoliko da budemo izloženi jer je fudbal proslava, a ne pijaca robova", oštar je Vidal.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Barak daje drugačiju formaciju od Dekija. Agresija, izlaženje na loptu, to je zajedničko, tako da se ne razlikuju puno u tome. Barak drugačije razmišlja u odnosu na ostale trenere. Sada delujemo ozbiljnije sa njim. Bili smo ozbiljni, ali od njegovog dolaska to je sve kako treba. Iako deluje vrlo ozbiljno, ume nekada i da se našali. Van treninga, zaista je šala, ali kada se radi - "pun gas". ...više
Vladimir Lučić o Baraku Baharu
Voleo bih reći da onaj ko je radio u Partizanu, neće mu biti teško ni u paklu. ...više
Vladimir Vermezović
Dinamo već godinama dominira, stalno je u Evropi - bilo u Ligi šampiona ili Evropskoj ligi, tu je. Zvezda je isto to poslednjih šest godina, kao i ono ranije naravno, ali je nezgodno sada reći ko je trenutno bolji. Dinamo svake godine ostvaruje i velike transfere, od Luke Modrića, pa nadalje u kontinuitetu prodaje igrače za više miliona evra. To Zvezdi još nedostaje, ali kažem, s obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu. Posle dobrih kupovina, kao sada, mora doći i do dobrih prodaja. ...više
Robert Prosinečki

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1104
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.