SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Evo kako trenutno izgledaju šeširi za Evropsko prvenstvo: Gde se nalazi Srbija?

Miloš Zekić 13. septembar 2023 0 Komentariši
Srbija na meču protiv Mađarske. (foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)
Konačan spisak od 21 učesnika za Evropsko prvenstvo, uz domaćina Nemačku, znaćemo krajem novembra kada je kraj razigravanja. Preostala tri mesta biće popunjena nakon plej-ofa u Ligi nacija.
Sve osim direktnog plasmana, odnosno sve osim prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi, biće ogroman neuspeh za srpsku reprezentaciju.

Na osnovu trenutnih rezultata u svim kvalifikacionim grupama, pa i na osnovu UEFA koeficijenata, napravljena je projekcija žreba Evropskog prvenstva - po šeširima. Srbija je, za sada, u trećem šeširu.

To znači da ukoliko ne bude promena u plasmanu, Srbija neće moći da igra u grupi Evropskog prvenstva sa Austrijom, Holandijom, Albanijom, Italijom i Finskom, koji su takođe trenutno deo trećeg šešira.

Žreb za Euro 2024 zakazan je za 2. decembar u Hamburgu. Do tada, Srbija će imati još tri kvalifikacione utakmice - protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobra, Crne Gore u Beogradu 17. oktobra i Bugarske najverovatnije u Leskovcu 19. novembra. 

Više o:

Srbija

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Joviću nešto nedostaje. Može utjecati na određene utakmice, ali mu nije sudbina da igra važnu ulogu, a Milan će trebati napadača koji će znati pretvoriti prilike u golove. Teško je osloniti se na Jovića. Možda će se u budućnosti poboljšati, ali trenutno ne djeluje kao napadač koji bi mogao odigrati ključnu ulogu za Milan. ...više
Masimo Ambrosini
Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor. ...više
Dejan Stanković
Srbija može da igra i protiv nas u ovoj prostoriji. Pravno ne možemo ništa da uradimo. U neku ruku, zašto je to uopšte toliki problem? Zašto je igranje fudbala problem? Nikog nije briga za taj meč, da vi Englezi ne govorite o tome, niko ne bi ni znao da se igra. Mi u Sloveniji i ne znamo da je susret zakazan, jer ljudi ne mare za stvari na koje engleska politika, ali i mejnstrim mediji mnogo puta, ističu. Ponekad nas bombarduju ovim, a onda razgovaram sa prijateljima širom Evrope koji kažu: 'O čemu pričaš?' Oni znaju da je Rusija suspendovana i to je to. Sada igraju jednu prijateljsku - pa šta? ...više
Aleksander Čeferin

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1531
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.