SRB | SLO | ENG

Nemačka

Košta 100 evra, a podseća na naciste: Nemci šokirani kako izgleda dres reprezentacije za EURO 2024!

Redakcija 1. april 2024 0 Komentariši
(foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)
Kompanija Adidas je pustila u prodaju opremu u kojoj će reprezentativci nastupiti na šampionatu Evrope, a izgled opreme je izazvao uznemirenje u javnosti.

Fudbalski savez Nemačke objavio je da je potpisao ugovor o partnerstvu sa kompanijom Najk za period od 2027. do 2034. godine. To znači da reprezentacija nakon 70 godina neće biti u opremi nemačkog proizvođača Adidasa. Najk će opremiti sve reprezentacije.

Takva odluka šokirala je javnost, navijače ali i istaknute političare. Svi smatraju da je Adidas važan deo identiteta tamošnje reprezentacije. Panceri će svoj brand da nose još tri godine što znači da će ga nositi i na EURO 2024. čiji su i domaćini. 

Međutim, sa Adidas dresovima su se sad pojavili i novi problemi. Naime, zbog specifičnog izgleda brojeva i drugih dizajnerskih rešenja, neki detalji na dresu podsećaju na - nacističke! Mihael Kenig, nemački istoričar i arheolog, na svojem X nalogu objavio je kako izgleda dres sa brojem 44.

Naime, brojke neodoljivo podsjećaju na oznaku SS, koju su nosile zločinačke divizije SS organizacije u Drugom svetskom ratu.

Pitanje je može li Adidas sada može da reaguje s obzirom na to da su dresovi pušteni u prodaju. Niko u reprezentaciji neće nositi broj 44 na EURO gdje su brojevi standardni od 1 do 26. Inače, cena mu je oko 100 evra.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Impresivan je način na koji je došao u Premijer ligu iz MLS lige i odmah počeo da pruža odlične partije, veoma smo srećni njegovim odbranama. On je zaista odlična ličnost i profesionalac. Pokazuje da ume da se nosi sa pritiskom koji nosi igranje za Čelsi. ...više
Maurisijo Poketino o Đorđu Petroviću
Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor. ...više
Dejan Stanković
Osoba o kojoj govorim (Zvonimir Boban) ne zaslužuje komentar sa moje strane. Ljudi koji nas poznaju će sami formirati mišljenje. Samo nekoliko rečenica o njegovom uzviku o moralu. Bio je jedan od retkih koji je znao da se neću kandidovati za novi mandat. Kada je saznao da ću to otkriti na kongresu, požurio je s pismom. Znao je da njegovo jadikovanje tada neće imati smisla. Čiji su lični interesi upitni? Čiji je moral upitan? Uvek mogu da se pogledam u ogledalo. Imam divan život u fudbalu i van njega ...više
Aleksander Čeferin o Zvonimiru Bobanu

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1406
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.