SRB | SLO

Zanimljivosti, događaji

Ne gine im robija: Krivične prijave protiv navijača Hajduka, zna se i zbog čega!

Redakcija 29. mart 2023 0 Komentariši
Navijači Hajduka iz Splita. (foto: SPS)
Pristalice kluba iz Splita se prošle godine na autoputu u Hrvatskoj sukobile sa policijom, pri čemu su pripadnici reda pucali i ranili četvoricu pripadnika Torcide, reagovalo je Tužilaštvo i očekuje da se budu predložene oštre kazne za huligane.
Nema mira! Huligani i dalje divljaju, nadležni reaguju neadekvatno. U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv 42 navijača Hajduka iz Splita zbog izazivanja nereda na odmaralištu Desinec u maju prošle godine. Kako prenosi Index.hr, svi su optuženi za izazivanje nereda za koji zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do čak pet godina.

"Optužnicom se okrivljeni terete da su počinili navedeno krivično delo 21. maja 2022. u Donjem Desincu, po povratku iz Zagreba za Split, na autoputu A1, zajedno s maloletnikom i više nepoznatih osoba, kao pripadnici jedne navijačke grupe", objavilo je Tužilaštvo.

Tom prilikom povređeno je čak dvadeset policajaca, oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske pumpe, čime je pričinjena neutvrđena imovinska šteta, ali veća od 10.000 evra.

Policija je nakon incidenta izvestila da je 42 muškarca prijavila zbog izazivanja nereda.
Reč je o 31 punoletnom muškarcu i 11 mlađih punoletnika koji su u grupi od oko 250 do 300 pripadnika Torcide nakon utakmice sa Dinamom u Zagrebu zaustavili saobraćaj na autoputu A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj pumpi, gde su nasrnuli na policajce.

Pritom su na njih bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, flaše, kamenje, saobraćajne znake, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete. Četvorica navijača su ranjena kada je policija upotrebila vatreno oružje. 


KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Moji igrači izgledali su kao raspuštena banda. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. ...više
Nenad Lalatović
Šta ja sada kažem posle ovoga? Na sreću je da imamo ovakve stadione, a na žalost što negde mogu da se izvlače linije, a negde ne mogu. Pošto nam je bio sudija iz Novog Sada u VAR sobi, kada smo igrali u Surdulici bio je sudija iz Leskovca. Sledeći put nek stave nekoga iz kluba pa će tako biti verovatno najpravednije. ...više
Žarko Lazetić
Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije. ...više
FSS

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 540
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.