SRB | SLO | ENG

Zanimljivosti, događaji

Ne gine im robija: Krivične prijave protiv navijača Hajduka, zna se i zbog čega!

Redakcija 29. mart 2023 0 Komentariši
Navijači Hajduka iz Splita. (foto: SPS)
Pristalice kluba iz Splita se prošle godine na autoputu u Hrvatskoj sukobile sa policijom, pri čemu su pripadnici reda pucali i ranili četvoricu pripadnika Torcide, reagovalo je Tužilaštvo i očekuje da se budu predložene oštre kazne za huligane.
Nema mira! Huligani i dalje divljaju, nadležni reaguju neadekvatno. U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv 42 navijača Hajduka iz Splita zbog izazivanja nereda na odmaralištu Desinec u maju prošle godine. Kako prenosi Index.hr, svi su optuženi za izazivanje nereda za koji zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do čak pet godina.

"Optužnicom se okrivljeni terete da su počinili navedeno krivično delo 21. maja 2022. u Donjem Desincu, po povratku iz Zagreba za Split, na autoputu A1, zajedno s maloletnikom i više nepoznatih osoba, kao pripadnici jedne navijačke grupe", objavilo je Tužilaštvo.

Tom prilikom povređeno je čak dvadeset policajaca, oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske pumpe, čime je pričinjena neutvrđena imovinska šteta, ali veća od 10.000 evra.

Policija je nakon incidenta izvestila da je 42 muškarca prijavila zbog izazivanja nereda.
Reč je o 31 punoletnom muškarcu i 11 mlađih punoletnika koji su u grupi od oko 250 do 300 pripadnika Torcide nakon utakmice sa Dinamom u Zagrebu zaustavili saobraćaj na autoputu A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj pumpi, gde su nasrnuli na policajce.

Pritom su na njih bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, flaše, kamenje, saobraćajne znake, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete. Četvorica navijača su ranjena kada je policija upotrebila vatreno oružje. 


KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura
Osoba o kojoj govorim (Zvonimir Boban) ne zaslužuje komentar sa moje strane. Ljudi koji nas poznaju će sami formirati mišljenje. Samo nekoliko rečenica o njegovom uzviku o moralu. Bio je jedan od retkih koji je znao da se neću kandidovati za novi mandat. Kada je saznao da ću to otkriti na kongresu, požurio je s pismom. Znao je da njegovo jadikovanje tada neće imati smisla. Čiji su lični interesi upitni? Čiji je moral upitan? Uvek mogu da se pogledam u ogledalo. Imam divan život u fudbalu i van njega ...više
Aleksander Čeferin o Zvonimiru Bobanu
Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1403
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.