SRB | SLO | ENG

U fokusu

Nikad brutalnije i grublje: Rezultati šokantni, evo na kome je mestu u svetu Superliga Srbija po broju faulova!

Redakcija 4. mart 2024 0 Komentariši
Duel Bukarija i Petrovića na meču u Bačkoj Topoli. (foto: Zvanični FB/TW/IG kluba)
Prosečno, u periodu od 20. februara 2023. do 20. februara 2024. godine arbitri u elitnom srpskom fudbalskom rangu na meču dosudili čak 29,99 prekršaja!

Čuvena CIES fudbalska opservatorija iz švajcarskog Nojšatela se nedavno bavila brojem kartona, faulova i vremenu povreda izmerenih tokom prošle godine za 71 ligu širom sveta. Studija je obavljena za period od 20. februara 2023. do 20. februara ove godine. Rezultati pokazuju velike razlike između liga u pogledu svih parametara uzetih u obzir, odražavajući različite načine igre kako od strane igrača tako i od strane sudija.

Što se tiče pokazanih crvenih kartona, vrednosti se kreću od 0,61 po meču u Boliviji do 0,10 u japanskom J2. Kada je Superliga Srbije u pitanju, rezultati nisu tako loši, pokaže se 0,19 kartona po utakmici. Na primer, liga Slovenije je još bolja, tu se pokaže 0,12 crvenih kartona, dok sudije prosečno u Hrvatskoj pokažu crveni na 0,11 utakmica.

Kod žutih kartona ekstremi su izmereni u Urugvaju (6,07) i, opet, u Japanu J2 (2,73). Kada je Superliga Srbije u pitanju, pokaže se prosečno 4,69 žutih kartona. U Sloveniji je situacija da se pokaže 4,10, dok je u Hrvatskoj skor 4,14.

Što se tiče broja faulova na utakmici, maksimum je zabeležen u brazilskoj Seriji B (30,3 po meču), dok je minimum zabeležen u Norveškoj i Holandiji (20,0 u oba slučaja). U tom parametru Superliga Srbije je druga na svetu, u Srbiji se prosečno po meču napravi 29,99 faulova! U Sloveniji je ta brojka 25,39, dok je u Hrvatskoj 24,75.

Što se tiče produžetaka, podaci se kreću od skoro 14 minuta u Kataru i Saudijskoj Arabiji do 6 minuta u Finskoj i Slovačkoj.

 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura
Srbija može da igra i protiv nas u ovoj prostoriji. Pravno ne možemo ništa da uradimo. U neku ruku, zašto je to uopšte toliki problem? Zašto je igranje fudbala problem? Nikog nije briga za taj meč, da vi Englezi ne govorite o tome, niko ne bi ni znao da se igra. Mi u Sloveniji i ne znamo da je susret zakazan, jer ljudi ne mare za stvari na koje engleska politika, ali i mejnstrim mediji mnogo puta, ističu. Ponekad nas bombarduju ovim, a onda razgovaram sa prijateljima širom Evrope koji kažu: 'O čemu pričaš?' Oni znaju da je Rusija suspendovana i to je to. Sada igraju jednu prijateljsku - pa šta? ...više
Aleksander Čeferin
Joviću nešto nedostaje. Može utjecati na određene utakmice, ali mu nije sudbina da igra važnu ulogu, a Milan će trebati napadača koji će znati pretvoriti prilike u golove. Teško je osloniti se na Jovića. Možda će se u budućnosti poboljšati, ali trenutno ne djeluje kao napadač koji bi mogao odigrati ključnu ulogu za Milan. ...više
Masimo Ambrosini

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1407
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.