SRB | SLO

Srbija

Od Crvene zvezde do Partizana: Evo po čemu je Superliga Srbije u Top 10 na svetu

Redakcija 25. maj 2023 0 Komentariši
Gordan Petrić je otišao sa mesta trenera Partizana. (foto: zvanični klupski sajt)
Prema preciznoj statistici organizacije CIES, fudbalski šampionat u Srbiji je na 3. mestu po broju smene trenera u sezoni, ispred su samo Premijer liga Bosne i Hercegovine i elitno takmičenje u Severnoj Makedoniji.
Fudbalski analitičari CIES objavili su nove podatke u kojima su se bavili brojem otpuštenih trenera u svetu tokom ove sezone. Podaci su sledeći neverovatni - od 850 klubova iz 60 nacionalnih šampionata, čak 484 promenilo je šefa stručnog štaba do današnjeg dana, što odgovara procentu od 56,9 odsto.

Superliga Srbije je rangirana na treće mesto, a ispred su samo Premijer liga Bosne i Hercegovine, odnosno prvenstvo Severne Makedonije. U BiH je 11 od 12 timova promenilo trenera, u Makedoniji 10 od 11, a u Srbiji 13 od 16, s tim što je CIES prenebregnuo činjenicu da je Dejan Joksimović od početka sezone u Radničkom iz Kragujevca i da taj klub nije menjao trenera, već se Darko Milisavljević samo u protokolu vodio kao šef struke.

CIES vodi u Superligi 14 promena, a zapravo ih je bilo 13. Pored Radničkog trenere nisu otpuštali samo još samo Čukarički gde je Dušan Kerkez od starta kao i TSC gde sa velikim uspehom radi Žarko Lazetić.

Od "Liga petice" najviše puta su menjali trenera Englezi (11/20), a najmanje Italijani (7/20).


CIES tabela
(foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Reći ću vam tajnu: mi pobeđujemo. Da ne pobeđujemo, dobio bih otkaz. Nisam smenjen jer smo tokom godina pobeđivali u mnogo utakmica. ...više
Pep Gvardiola
Moji igrači izgledali su kao raspuštena banda. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. ...više
Nenad Lalatović
Ovom balkanskom buretu baruta, koje tinja, pa eksplodira, pa ponovo tinja, već decenijama, nekada mora da se stane na put. Prošlog puta su preko fudbala, ali seniorskog, bili najavljivani i ratni sukobi, sada, kada pokušavaju da u to uvuku decu, koja ne bi trebalo da imaju ni sećanje na bilo kakav problem, niti osećaj nacionalističke mržnje, vreme je da im se svima zalepi šamarčina. Da se zlo saseče u korenu, jer nama su potrebni životni šampioni, a ne nova banda, koja će da zameni dotrajalu. ...više
Ivan Radošević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 540
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.