SRB | SLO

U fokusu

Ovo samo fudbal ima: Top pet plata koje ostali sportovi sanjaju

Ivan Radošević 31. decembar 2022 0 Komentariši
Kristijano Ronaldo probio granicu. (foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)
Doduše samo četvorica vanserijskih igrača ima nebeske zarade u odnosu na druge sportove, već peti je u rangu najboljih ostalih.
Frljaju se, najčešće Amerikanci devetocifrenim ugovorima sa sportistima, ali na onih njihovih 10, 14, 15 godina, sa znatno manjim sigurnim ciframa koje isplaćuju. I retko ko uspe da dočeka kraj takvog ugovora, obično ga iseku nekim trejdom, ili umanjenjem zarade posle neke povrede.
 
I njihov sistem plaćanja je znatno drugačiji, ali prosečno retko ko ima 50.000.000 dolara godišnje sigurnih para. U Formuli 1 je drugačije, pa je trenutno Maks Feršatapen jedan od vozača koji pomera granice u zaradi i ima oko 55.000.000 dolara godišnje.
 
Tu je masa bejzbol igrača za koje verovatno većina u Evropi i ne zna da postoje, sa nekim platama do pedesetak miliona, ali uvek koje milionče manje... Samo najbolji kvoetrbek američkog fidbala iz Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms prebacuje 50 milki godišnje. I to sigurno.
 
Ali, u fudbalu, ovom pravom, koji gleda ceo svet, odavno "slabije" plaćeni igrači na listi imaju takva primanja. Za četvoricu veličanstvenih, samo nebo je granica.
 
Pa, da krenemo redom i vidimo kojih pet ugovora je trenutno najjače. A, tu nema mnogih zvezda...
Članak se nastavlja na sledećoj stranici... Sledeća stranica

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije. ...više
FSS
Ovom balkanskom buretu baruta, koje tinja, pa eksplodira, pa ponovo tinja, već decenijama, nekada mora da se stane na put. Prošlog puta su preko fudbala, ali seniorskog, bili najavljivani i ratni sukobi, sada, kada pokušavaju da u to uvuku decu, koja ne bi trebalo da imaju ni sećanje na bilo kakav problem, niti osećaj nacionalističke mržnje, vreme je da im se svima zalepi šamarčina. Da se zlo saseče u korenu, jer nama su potrebni životni šampioni, a ne nova banda, koja će da zameni dotrajalu. ...više
Ivan Radošević
Veliki ulog je Liga šampiona. Dobro je što smo došli do tog mesta da možemo da se uopšte borimo za direktan ulazak u takmičenje. ...više
Slobodan Urošević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 358
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.