SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Reprezentativac Slovenije Petar Stojanović za Nogomania.rs: Moji koreni su iz Srbije, ali podcenjivanje Slovenije u Srbiji me dodatno pali!

Miran Zore 27. maj 2024 0 Komentariši
(foto: Nogomania)
Slovenački reprezentativac Petar Stojanović maksimalno motivisan dočekuje start Evropskog šampionata i jedva čeka duel sa Orlovima u Minhenu.

Slovenački reprezentativac Petar Stojanović, poreklom iz Srbije, opisuje plasman Slovenije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj kao vrhunac svoje fudbalske karijere. Bivši igrač Maribora i Dinama Zagreb, ove sezone kao pozajmljeni igrač Empolija igrao je za Sampdoriju. Tamo je njegov trener bio čuveni Andrea Pirlo.

Petar Stojanović nakon završetka klupske sezone računa na dobre igre Slovenije na Evropskom prvenstvu, na kojem će se Slovenija takođe sastati i sa Srbijom!

Na utakmicu sa Srbijom Stojanović polaže velike nade! Očigledno je čuo i za potcenjivanje Slovenije u Srbiji, što ga, kako izgleda, još više motiviše.

"Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Verujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moje koreni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju."

Stojanović priznaje da je grupa teška, ali veruje da će cela Slovenija podržati reprezentaciju.

"Mentalitet u reprezentaciji je drugačiji nego što je bio pre kvalifikacija. To smo dokazali na terenu. Svi mi ginemo na terenu i prepoznatljivi smo po našoj taktici. Ne komplikujemo previše, igramo konkretno. Možemo očekivati da napravimo nešto veliko, zašto ne bismo prošli grupnu fazu? Moramo biti realni, grupa je veoma teška".

"Već smo dobro igrali protiv Srbije i Danske, čak su momci u Ljubljani dokazali da mogu parirati Engleskoj. Naravno, EURO će biti nešto drugačije. Imaćemo podršku navijača, tamo se niko neće 'čuvati', nego ćemo ići punom snagom. Očekujem lepo leto, neka Slovenija živi za fudbal."

 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević
Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Verujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moje koreni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju. ...više
Petar Stojanović
Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 2652
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.