SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Sep Blater oštro o Svetskom prvenstvu 2030: Organizacija Mundijala nije po meri bivšeg prvog čoveka FIFA

Miloš Zekić 8. oktobar 2023 0 Komentariši
Sep Blater. (foto: Getty Images)
Bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije izrazio je svoje neslaganje s odlukom da se Svetsko prvenstvo 2030. godine održava u šest zemalja i na tri kontinenta.
FIFA je nedavno donela odluku da će Mundijal 2030. godine biti organizovan u Španiji, Maroku i Portugalu, sa početnim utakmicama koje će se odigrati u Urugvaju, Paragvaju i Argentini.

Blater je kritikovao ovakav način organizacije turnira nazivajući ga apsurdnim i istakao da Svetsko prvenstvo ne bi trebalo da bude ovakva manifestacija.

"Apsurdno je organizovati Mundijal na ovaj način. Završnica Mundijala mora da bude kompaktan događaj. Iz istorijskih razloga Svetsko prvenstvo 2030. moralo je da bude dodeljeno Južnoj Americi", izjavio je Blater.

Podsetimo, Blater je bio na čelu FIFA od 1998. do 2015. godine, nakon čega je smenjen zbog korupcijskih skandala.

Sledeće Svetsko prvenstvo planirano je za 2026. godinu u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, nakon nedavno održanog turnira u Kataru 2022. godine. 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Osoba o kojoj govorim (Zvonimir Boban) ne zaslužuje komentar sa moje strane. Ljudi koji nas poznaju će sami formirati mišljenje. Samo nekoliko rečenica o njegovom uzviku o moralu. Bio je jedan od retkih koji je znao da se neću kandidovati za novi mandat. Kada je saznao da ću to otkriti na kongresu, požurio je s pismom. Znao je da njegovo jadikovanje tada neće imati smisla. Čiji su lični interesi upitni? Čiji je moral upitan? Uvek mogu da se pogledam u ogledalo. Imam divan život u fudbalu i van njega ...više
Aleksander Čeferin o Zvonimiru Bobanu
Takav smo narod da uvek hoćemo da svalimo krivicu na nekog drugog. Ne vidim razlog, zašto se ne radi bolje u mlađim kategorijama. Imam utisak da nam mladi igrači ne dolaze najobučeniji u prvi tim i to ne mislim na elementarnu tehniku pas i prijem lopte, to je fudbalska abeceda. Ovde se radi o pozicionoj igri, brojčanim odnosima, numeričkoj superiornosti. U tim stvarima, mladi igrači su nam needukovani. Biću surovo realan, ali naši igrači su manje obučeni od mnogih evropskih i svetskih nacija. To je nešto što mora da se preispita i to na najnižem nivou. ...više
Miloš Milojević
Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1306
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.