SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Uspešan start sina Hajdukove legende: Vladimir Slišković dobio vredno priznanje u Rusiji

Miloš Zekić 11. maj 2024 0 Komentariši
Vladimir Slišković. (foto: zvanični klupski sajt)
Vladimir Slišković (41), sin legendarnog mostarskog fudbalera i Hajdukove ikone Blaža Bake Sliškovića, proglašen je najboljim trenerom aprila u Rusiji.

Slišković je od 16. aprila trener moskovskog velikana Spartaka, a u tri utakmice je ostvario pobede nad Rostovom i Lokomotivom te odigrao nerešeno sa CSKA.

U Spartaku je dve godine radio kao pomoćni trener Giljermeu Abaskalu, a nakon što je Španac dobio otkaz, u ruskom klubu odlučili su da pruže priliku Sliškoviću iako nema značajnijeg iskustva kao glavni trener.

U svojoj karijeri radio je s mlađim kategorijama Zrinjskog, a bio je i pomoćnik ocu u Libanu i Kini, dok je kasnije istu funkciju obavljao u U-16 reprezentaciji BiH.

Jedini samostalni seniorski angažman bilo mu je kratkotrajno vođenje kineskog Hunan Bilovsa. Igračku karijeru prekinuo je vrlo rano zbog bolesti bubrega. 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević
Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Verujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moje koreni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju. ...više
Petar Stojanović
Pitali su me, ne znam koliko puta, hoću li biti kao Aleks Ferguson. U stvarnosti se to ne može dogoditi. To zato što to vi novinari ne dozvoljavate. Veoma je teško biti trener Barselone. Vidiš kako te kritikuju, kako žele da te ubiju. Sve to utiče na čoveka. ...više
Ćavi

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1552
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.