Velike promene u Mančester Junajtedu: Iz kluba će otići čak 11 igrača

Ser Džim Retklif, milijarder koji je nedavno postao suvlasnik Mančester Junajteda sa oko 25 posto deonica u svom vlasništvu, dobio je dozvolu da povlači ključne poteze u sportskoj politici kluba.

Sara Milićev
26. februar 2024, 6:32

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Mančester Junajted se udaljio od zone Evrope, a još više od Lige šampiona. Posle 26. kola Premijer lige, klub se nalazi na šestoj poziciji sa tri boda manje od petoplasiranog Totenhema.

Pominje se i rasprodaja tima, pa su tako i ovog ponedeljka objavljeni tekstovi u britanskim medijima da je novi suvlasnik kluba Ser Džim Retklif želi da proda pola tima.

On je nedavno postao vlasnik 25 posto deonica u svom vlasništvu.

Britanski "Dejli mejl" tako ističe da drugi najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji želi da iskoristi svoj finansijski kapital kako bi omogućio Junajtedu da u jednom prelaznom roku potpuno izmeni igrački kadar.

Očekuje se da će klub na leto napustiti čak 11 fudbalera.

"Navijači ne smeju da gube strpljenje, imamo desetogodišnji plan. Trebaće nam najmanje tri godine da dođemo do željenog nivoa. Nije realno da pomislimo kako ćemo odmah moći da igramo fudbal kakav je Mančester Siti igrao protiv Real Madrida prošle sezone", rekao je poručio novi suvlasnik Junajteda.