SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Dragan Stojković Piksi i Branislav Nedimović "na ratnoj nozi": Šta se to navodno dešava u FSS?

Miloš Zekić 12. septembar 2023 0 Komentariši
Dragan Džajić i Dragan Stojković. (foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)
Kako saznaje Sport klub, unutar srpske kuće fudbala se desio sukob na najvišem nivou, i to između selektora i potpredsednika.
Kako izvor navodi, priča je počela nakon otvaranja stadiona u Leskovcu 24. avgusta, jer od tog trenutka Piksi i Nedimović uopšte ne komuniciraju.

Pred meč sa Litvanijom, primećeno je da potpredsednik saveza nije putovao sa reprezentacijom u Kaunas, iako su u avionu bili predsednik Dragan Džajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, prvi čovek FS Beograda Marko Zdravković, i novi član FSS Miroslav Tanjga. Prisutan je bio i Stanislav Karasi.

Međutim, ostatak Izvršnog odbora, nije otputovao sa ekipom, a kao razlog Sport klub navodi da su pojedinci na taj način želeli da pokažu solidarnost sa Branislavom Nedimovićem. Naravno, za neke nije bilo mesta, odnosno, nisu bili ni pozvani.

Ipak, tvrdi se da su odnosi zahladneli i ranije, uoči Izborne skupštine FSS prošle jeseni. Kako piše Sport klub, "selektor navodno nije osetio potrebu da komunicira sa budućim 'brojem jedan', uoči Izborne skupštine FSS, ali se situacija promenila zvaničnim dolaskom Nedimovića u kancelariju na Terazijama 35". Od tada je njihov odnos strogo poslovan.

Kako je potvrđeno Sport klubu iz vrha srpske kuće fudbala, sukob se rasplamsao sredinom avgusta nakon što je FSS objavio fotografiju Dragana Stojkovića i Dragana Džajića sa jadranskog primorja. Potpredsedniku se to nije svidelo jer je smatrao da zvanični sajt FSS ne treba da se koristi za objave koje nemaju fudbalsku sadržinu. On je stoga zahtevao da se sporna fotografija ukloni, ali Piksi to nije dozvolio, čemu svedoči i pomenuta slika koja je ostala na mrežama FSS.

Devet dana kasnije su se dve, navodno sukobljene, strane srele na otvaranju stadiona u Leskovcu, i tom prilikom se njihov odnos, piše Sport klub, dodatno zaoštrio. Javnost je to mogla da nasluti na septembarskom okupljanju reprezentativaca kada Nedimovića, za razliku od martovskog i junskog ciklusa, nije bilo u Sportskom centru, a kao što je već i rečeno, ni na letu ka Litvaniji. Tog prvog dana okupljanja, selektor Srbije je imao zanimljivu izjavu na račun Branislava Nedimovića.

"Očigledno da i funkcioneri, ovih dana, uporedo sa trenerima i igračima prave transfere. Posebno je jedan važan, Borac 1925 iz Martinaca angažovao je našeg potpredsednika Nedimovića i dobio veliko pojačanje. Malo da se našalimo", pomenuo je tada Stojković.

Odgovora sa druge strane nije bilo, a potpredsednik se nije pojavljivao u javnosti. 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Barak daje drugačiju formaciju od Dekija. Agresija, izlaženje na loptu, to je zajedničko, tako da se ne razlikuju puno u tome. Barak drugačije razmišlja u odnosu na ostale trenere. Sada delujemo ozbiljnije sa njim. Bili smo ozbiljni, ali od njegovog dolaska to je sve kako treba. Iako deluje vrlo ozbiljno, ume nekada i da se našali. Van treninga, zaista je šala, ali kada se radi - "pun gas". ...više
Vladimir Lučić o Baraku Baharu
Voleo bih reći da onaj ko je radio u Partizanu, neće mu biti teško ni u paklu. ...više
Vladimir Vermezović
Velika podrška, čestitam na ulazu u finale, ali posao još nije završen. Verujem u vas, dajte sve od sebe i možete da nas odvedete na krov sveta. A za Noleta, ponovo si u finalu, ponovo jedan fantastičan rezultat i želimo ti da sa jednim trijumfom zaokružiš jednu fenomenalnu nedelju za srpski sport. ...više
Dragan Stojković

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 857
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.