SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Francuzi ga čekaju "na nož"! Piksi Stojković i Didije Dešan, da li ih čeka ista sudbina?

Redakcija 10. jul 2024 0 Komentariši
(foto: UEFA)
Fudbalska reprezentacija Francuske izgubila je od Španije u polufinalu EURO 2024. i bez toliko željene titule se vraća kući.

Francuska je razočarana! Francuska je očekivala pehar! Mladi Lamin Jamal i ostali igrači selekcije Španije održali su lekciju "galskim petlovima" zasluženo su pobedili u polufinalu šampionata Evrope sa 2:1 i sada čekaju boljeg iz duela Holandije i Engleske.

Posle poraza, na tapetu javnosti se našao selektor Didije Dešan! Kormilar francuskih fudbalera ima ugovor sa FFF do 2026. godine, ali više nije siguran u svoj posao. 

"Nisam ovde došao da komentarišem kritike. Vi dobro znate šta moj predsednik misli. Uostalom, pitanje njega. Nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja. Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga", branio se Dešan.

Gol mladog Lamina Jamala je totalno prizemljio Francuze.

"Njegov gol je izvanredan, ali smo mu dali previše slobode. Činjenica je da smo bili predaleko od njega, to nije smelo da se desi".

Kilijan Mbape, prva zvezda EURO 2024, nije bio na potrebnom nivou.

"Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti, posebno u pogledu vida. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh sa nosem", kazao je Dešan.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura
Osoba o kojoj govorim (Zvonimir Boban) ne zaslužuje komentar sa moje strane. Ljudi koji nas poznaju će sami formirati mišljenje. Samo nekoliko rečenica o njegovom uzviku o moralu. Bio je jedan od retkih koji je znao da se neću kandidovati za novi mandat. Kada je saznao da ću to otkriti na kongresu, požurio je s pismom. Znao je da njegovo jadikovanje tada neće imati smisla. Čiji su lični interesi upitni? Čiji je moral upitan? Uvek mogu da se pogledam u ogledalo. Imam divan život u fudbalu i van njega ...više
Aleksander Čeferin o Zvonimiru Bobanu
Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 2652
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.