SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Klub u kojem je Danko Lazović bio idol navijača, pred bankrotom! Vitese je u problemima

Redakcija 3. april 2024 0 Komentariši
(foto: Nogomania)
Priličan broj srpskih fudbalera je igrao za Vitese, ali postoji mogućnost da ih uskoro neće biti. Klub se nalazi u ozbiljnim problemima.

Vitese ima velike finansijske teškoće i trenutno još nije jasno kako namerava holandski klub obezbediti takmičarsku licencu za narednu sezonu. Problematično je i to što je ekipa na predzadnjem mestu u Erediviziji, a ispadanje u drugoligaško takmičenje bi još negativnije uticalo na finansijsku sliku. Međutim, ovde se problemi ne završavaju.

Činilo se da će se Vitese moći uhvatiti spasilačke biljke u obliku američkog biznismena Kolija Parija, koji želi postati novi vlasnik. Pari namerava pokriti deficit u okviru preuzimanja. Takođe je obezbedio bankarska uverenja, ali to nije ubedilo odbor za licenciranje. Vitese sada želi potražiti pomoć lokalnih investitora u Arnemu.

Međutim, Amerikanac nije spreman odustati od svojih planova nakon preuzimanja kluba. Kao posledica toga, Vitese je sada morao povući novi potez. Na mesto direktora privremeno je imenovan Edvin Rejntjens, koji ima iskustva sa ovakvim situacijama, jer je pre nekoliko godina uspešno pomogao klubu ADO Den Hag, koji je tada ipak dobio novu licencu.

"Velike su šanse da klub propadne. U suprotnom, ne bi me pozvali. Potrudićemo se da u kratkom roku sastavimo smislen i ostvariv plan i prezentujemo ga odboru. Činjenica da dosad to nije bilo moguće me jako brine", rekao je Rejntjens.

Vitese će morati hitno da obezbedi bar sedam miliona evra kako bi delimično pokrio dugove i imao osnovu za licencu.

Za Vitese su igrali mnogi srpski fudbaleri, pre deset godina, na primer Boško Bursač, Nenad Grozdić, Danko Lazović, Vladimir Stojković, Nemanja Matić i drugi.

Više o:

Fudbal

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Impresivan je način na koji je došao u Premijer ligu iz MLS lige i odmah počeo da pruža odlične partije, veoma smo srećni njegovim odbranama. On je zaista odlična ličnost i profesionalac. Pokazuje da ume da se nosi sa pritiskom koji nosi igranje za Čelsi. ...više
Maurisijo Poketino o Đorđu Petroviću
Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor. ...više
Dejan Stanković
Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1413
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.