SRB | SLO

U fokusu

Ko može da Stefana okrene ka Srbiji: On je čovek koji ga je doveo u Liverpul

Ivan Radošević 30. januar 2023 0 Komentariši
Mladi Bajčetić brzo postao Klopov adut. (foto: Getty Images)
Otac Srđan bio odlučan da sin u Španiji može da igra samo za Seltu, a u ostatku Evrope za Liverpul.
Tri giganta su se borila za Stefanov potpis, kada je odlučeno u porodici Bajčetić da napusti Seltu. I dileme nije bilo, pravac "Enfild". A, u Realu neverica i bes koji tinja.
 
Sada, kada je Stefan ekspresno opčinio kolevku fudbala, izbijajju i neke stvari na videlo. Za sve je zaslužan otac Srđan, nekadašnji igrač Vojvodine i Zvezde, i on je čovek koji može da doprinese da mu sin zaigra za reprezentaciju Srbije. Samo on... 
 
"Od kada je postigao gol protiv Aston Vile u Vigu se samo o njemu priča… Stefan, Stefan, Stefan… Svi, od štampe, preko televizije i društvenih mreža… Zaista mi je veliko zadovoljstvo", rekao je direktor Seltine akademije Aleks Otero.
 
Otkrio je i kako je zapazio Bajčetića.
"Video sam nešto posebno u njegovim nogama. Bile su veoma dugačke, on je bio atletski dobar, veoma brz… Imao je devet godina. Bilo je nekoliko trenutaka kada je bio nekoordinisan sa svojim telom, jer je baš brzo rastao i mnogo ljudi u tim momentima su imali zamerke, ali posle toga je bio veoma, veoma dobar".
 
Stefanov otac je maestralno donosio odluke o njegovom razvojnom putu.
"Nekada bi napravio grešku na utakmici. Jednu ili dve velike greške na poziciji štopera, ali samo zbog toga što je bio hrabar u posedu i jer je pokušavao da uradi nešto što drugi igrači ne bi želeli. To mi se kod njega sviđalo. Selta nije klub koji ima veliki pritisak da uvek pobeđuje, želimo da igrači igraju slobodno i da imaju dobar ambijent za poboljšanje svojih sposobnosti".
 
Ekspresno su najveći klubovi zapazili Stefana.
"Morate nešto da znate. U Realu i Barseloni možete da budete samo još jedan igrač. Liverpul je želeo Stefana, a njegov otac je bio siguran da će u Engleskoj uspeti da napravi karijeru. Nikada nisu sumnjali u Liverpul".
 
Na "Bernabeu" su poludeli kada su čuli odluku.
"Stefan i njegov otac su odlučili da bi u Španiji igrao samo u Selti, jer bi tu imao više prilika nego u Realu ili Barseloni. Rekli su da će, ukoliko ostane u Španiji, njegov klub biti Selta, a ukoliko se odluče za odlazak u Englesku, da će to biti Liverpul".
 
Liverpul je dobio Bajčetića, koji je u tom trenutku imao samo 16 godina, i to nekoliko dana pre nego što su na Ostrvu uvedena nova pravila oko Bregzita.
"Za mene je njegov otac Srđan jedan od ključeva Stefanovog uspeha. On je iz Srbije i veoma je hladan. Bez grimase. Nikada se nije zanosio njegovim uspehom. Do 15, 16. godine očevi igrača bi se zanosili uspesima svojih sinova, ali je kod njega uvek bilo samo, Stefane, nastavi".
 
A, ovo je najbitniji detalj u Bajčetićevom uspehu.
"Kod njega nema straha. Nema strah od greške. Sve mu je jedno da li igra pred 100 ili pred 50.000 navijača. Njegov mentalitet porulčuje da igra bez problema. Mnogi mladi igrači misle o agentima, TV, koja ekipa ih želi. Stefan samo voli fudbal", poručuje direktor Seltine akademije Aleks Otero.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

To su čari derbija, postoji snimak. Svi smo se koškali, on me je udario u facu i mislim da je zasluženo dobio crveni karton. Nije mi se izvinio posle, ni ne mora. ...više
Strahinja Eraković o Rikardu.
Moji igrači izgledali su kao raspuštena banda. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. ...više
Nenad Lalatović
Moramo da postavimo jasan cilj, a to je da damo sve od sebe da se plasiramo na turnir 2026. godine. ...više
Aleksandar Janković, selektor Kine

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 358
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.