SRB | SLO

Međunarodni fudbal

Nejmar na raskrsnici: Pele poslao poruku iz bolesničke postelje

Ivan Radošević 10. decembar 2022 0 Komentariši
Nejmar sa zastavom Pelea. (foto: Getty Images)
Sad mogu da ti čestitam zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil, poručila legendarna "desetka" Brazila.
Pele je hospitalizovan tokom Mundijala, a njegov Brazil se proveo kao bos po trnju u četvrtfinalu. Ponovo je ta runda bila kobna, a Nejmar od silnog razočaranja želi da s eoprosti od Karioka.
 
Pele misli da bi Nejmar trebalo da razmisli, da pusti da mu se glava ohladi.
"Nastavi da nas inspirišeš, a ja ću podizati ruke u vazduh za svaki gol koji koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na terenu", napisao je Pele iz bolničke postelje.
 
Poslao mu je i ličnu čestitku.
"Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad napokon mogu da ti čestitam zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil. Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportista je da inspirišemo kolege, sutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport".
 
Nejmar je u produžetku protiv Hrvatske postigao 77. gol za Brazil, i tako se izjednačio sa legendom.
"Nažalost, ovo i nije najsrećniji dan za nas, ali ti ćeš zauvek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vreme prolazi, to je zaostavština veća. Rekord sam postavio pre gotovo 50 godina i sve do sada niko mu se nije približio. Dečko, ti si uspeo".
 
Pele je tri puta donosio svetsku krunu u domovinu. Nejmar nijednom. Mundijal u Kataru je, možda, bio i poslednja prilika da to uradi.
"Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Imam 82 godine i posle toliko vremena nadam se da sam te inspirisao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspeh nadahnuti milione koji te prate da pokušaju da naprave ono što je naizgled nemoguće", napisao je Pele na društvenim mrežama posle poraza Brazila od Hrvatske.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Dragi prijatelji, šokiran sam lažnim intervjuom koji je objavljen! Ružno je ovako nešto raditi, ali mene neće promeniti. ...više
Aleksandar Dragović
Moramo da budemo iskreni, ne može mnogo toga da se uradi u narednih 36 sati. Još se nisam ni video sa ekipom, ali bio sam tu po povratku iz Ukrajine, video sam kako se igrači ponašaju. Većinu poznajem i nekada možete da deluje šok terapija, nekada ne. Jednostavno, malo je vremena, ali ne tražim alibi. Stanje na tabeli pokazuje da je Zvezda lider i nema pravo ko da joj preti. Mi idemo iz dana u dan i sve što je u mojoj moći ću da učinim da se napravi plan. ...više
Igor Duljaj
Moji igrači izgledali su kao raspuštena banda. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. ...više
Nenad Lalatović

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 358
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.