SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Neviđena promena na EURO 2024. u Nemačkoj: Neka se spremi Dušan Tadić, sudije će imati novu obavezu!

Redakcija 14. maj 2024 0 Komentariši
(foto: Getty Images)
Direktor za suđenje UEFA, Italijan Roberto Roseti najavio u otvorenom pismu da će arbitri za vreme Evropskog prvenstva u Nemačkoj sve ključne odluke morati da objasne kapitanima reprezentacija.

Kakva promena! Sve že morati da bude jano! Direktor UEFA za suđenje, Roberto Roseti, naveo da je arbitrima nemoguće da obrazlože neku odluku svakom od 22 igrača na terenu. Predlog je da kapiteni, u slučaju Srbije Dušan Tadić ako bude bio na terenu, budu jedini igrači koji razgovaraju sa sudijom.

"Biti sudija u modernoj igri vrlo je teško. Sudija donosi između 200 do 250 odluka po utakmici, svake 22 sekunde, ponekad u teškim i kontroverznim situacijama, pod ogromnim pritiskom, a svaku od njih pomno proučavaju i iznova promatraju iz više različitih uglova i navijači i stručnjaci", navodi Roseti.

Čelnik UEFA je obrazložio...

"Želimo da sudije donose i preuzimaju odluke, što ponekad može biti nepopularno na terenu, ali u isto vreme želimo da budu otvoreniji i objasne zašto su nešto dosudili. Oni dobijaju puno informacija od VAR sudija, a mi smo spremni da razgovaramo i podelimo više detalja sa igračima i trenerima kako bismo im pomogli da razumeju kako je donesena odluka," najavio je Italijan.

Kako će se sprovesti ta ideja, spreman je plan za EURO 2024.

"Ideja je jednostavna, tražimo da sve reprzentacije osiguraju da njihov kapitan bude jedini igrač koji razgovara sa sudijom. Molimo kapitane da omoguće da njihovi saigrači ne napadaju i ne okružuju sudiju, omogućujući direktne razgovore kako bi se odluka prenela pravovremeno i sa poštovanjem", nastavio je i dodao:

Evropsko prvenstvo započinje 14. juna i trajaće do 14. jula. Srbija je u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor. ...više
Dejan Stanković
Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Verujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moje koreni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju. ...više
Petar Stojanović
Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1552
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.