SRB | SLO

Međunarodni fudbal

Onana napustio Katar: Nije mi dozvoljeno da pomognem Kamerunu protiv Srbije

Ivan Radošević 29. novembar 2022 0 Komentariši
Andre Onana nije više deo Kameruna u Kataru. (foto: Getty Images)
Uvek sam se ponašao tako da sam na prvo mesto stavljao dobrobit ekipe, poručio čuvar mreže posle čijeg odlaska Kamerun ima samo dva golmana.
Mirovni pregovori predsednika Fudbalskog saveza Kameruna Samjuela Etoa i zaraćenih strana unutar svlačionice ove selekcije, selektora Rigoberta Songa i golmana Andrea Onane, bili su neuspešni. Zato je golman Intera morao da ode sa Svetskog prvenstva.
 
Onana je probitno bio suspendovan zbog nediscipline, kasnije se moglo čuti da se radilo o neslaganju sa selektorom zbog načina igre, a pre svega izvođenja lopte i golmanove želje da bude neka vrsta trećeg štopera u ekipi.
 
Posle prve utakmice i poraza Song je od Onane tražio da odustane od svojih metoda i bude konvencionalniji, na šta se čuvar mreže usprotivio i počeo da kritikuje selektora. Ubrzo posle toga on je odstranjen iz ekipe.
 
Posredovanje predsednika i legender kameunskog fudbala, Samjuela Etoa, nije urodilo plodom, pa je doneta konačna odluka da golman Intera napusti turnir.
 
"Kažnjen sam od strane predsednika Etoa i selektora Songa koji su moji fudbalski očevi, poštojem njihovu odluku. Sankcionisan sam zbog nediscipline", kratko je posle prvobitne suspenzije za "Afrik inform TV "prokomentarisao Onana.
 
Sada se čeka odluka Sveza, ali je izvesno da će Kamerun na turniru ostati sa dvojicom golmama. Protiv Srbije je branio golman saudijske Abhe Devis Epasi, a tu je još i mladi čuvar mreže Olimpika iz Marselja Simon Ngapandeuetenbu

Usledila je i zvanična izjava Onane...
"Želim da iskažem moju ljubav prema državi i nacionalnom timu. Juče mi nije bilo dozvoljeno da budem na terenu i da pomognem Kamerunu, kao što ja uvek radim, kako bi se dostigli ciljevi tima. Uvek sam se ponašao tako da sam na prvo mesto stavljao dobrobit ekipe. Svom svojom snagom i energijom sam pristupio rešavanju problema i nalaženju rešenja koji se svakom fudbaleru dešavaju, ali sa druge strane nije bilo želje. Bilo je momenata u kojima je bilo teško uklopiti se. Kako god, ja poštujem i podržavam odluke ljudi na čelu našeg tima i države. Dajem svu svoju snagu saigračima jer smo pokazali da možemo da odemo jako daleko u ovom takmičenju. Vrednosti koje promovišem kao fudbaler i kao osoba su one koje me određuju i koje mi je porodica usadila od detinjstva. Igranje za Kamerun je uvek bilo privilecija. Nacija uvek na prvom mestu. Hvala vam", stoji u njegovom zvaničnom saopštenju. 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Odmarao sam svojom voljom nekih šest, sedam meseci, ali sad hoću malo i da radim, tražim klub. Ne žurim nigde, ali gladan sam da radim, nisam ja još za penziju, mlad sam i vreme je da radim. ...više
Marko Nikolić
Dragi prijatelji, šokiran sam lažnim intervjuom koji je objavljen! Ružno je ovako nešto raditi, ali mene neće promeniti. ...više
Aleksandar Dragović
Veliki ulog je Liga šampiona. Dobro je što smo došli do tog mesta da možemo da se uopšte borimo za direktan ulazak u takmičenje. ...više
Slobodan Urošević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 135
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.