SRB | SLO | ENG

Španija

Preti mu zatvor! 'Đerar Pike će u istrazi proći gore od Luisa Rubijalesa'

Redakcija 3. april 2024 0 Komentariši
(foto: Getty Images)
Direktor nacionalnog centra za obuku trenera, Migel Anhel Galan, ukazao je na to da bi i slavni fudbaler Barselone Đerar Pike takođe mogao da bude pod istragom zbog "selidbe" Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju.

Policija je danas, odmah po njegovom dolasku, uhapsila bivšeg predsednika španskog fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa u okviru istrage o korupciji. Rubijalesu se na teret stavlja da je primio mito za premeštanje španskog Superkupa u Saudijsku Arabiju.

Rubijales je sklopio posao sa Saudijskom Arabijom zajedno sa Đerarom Pikeom i njegovom firmom. Upravo zbog toga, prema mišljenju Migela Anhela Galana, koji vodi obuku trenera u Španiji, dugogodišnji igrač Barselone će morati da odgovara na pitanja policije.

"Završiće isto ili čak gore nego Luis Rubijales. O tome se ne govori, ali ne sumnjajte da će Pike biti ispitivan, jer je optužena njegova firma, kao i Rubijales. Radi se o 24 miliona evra koji su isplaćeni u obliku provizije", oštar je Galan, dok španski mediji otkrivaju neke detalje posla sa Saudijskom Arabijom.

Kuću Rubijalesa istražitelji su već pretražili prošlog meseca, nakon hapšenja juče, sada je već pušten. Preti mu zatvorska kazna.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura
Pitali su me, ne znam koliko puta, hoću li biti kao Aleks Ferguson. U stvarnosti se to ne može dogoditi. To zato što to vi novinari ne dozvoljavate. Veoma je teško biti trener Barselone. Vidiš kako te kritikuju, kako žele da te ubiju. Sve to utiče na čoveka. ...više
Ćavi
Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor. ...više
Dejan Stanković

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1407
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.