SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Veljko Paunović o prelasku u Almeriju: Da li će srpski trener uskoro promeniti sredinu

Miloš Zekić 8. oktobar 2023 0 Komentariši
Veljko Paunović. (foto: zvanični klupski sajt)
Glavni strateg meksičke Gvadalahare ima želju da to i ostane.
Mediji u Španiji već su ga bili imenovali za novog trenera Almerije. Međutim, došlo je do zaokreta, jer posle sinoćnje utakmice sa Atlasom, Veljko Paunović je potvrdio da ostaje u Gvadalahari.

Njegov Čivas je u derbiju pružio verovatno najbolju partiju od starta sezone (4:1), što je, sudeći prema izjavama srpskog trenera, vratilo nadu da ekipa posle šest vezanih mečeva bez trijumfa u prvenstvu može da se vrati na igre iz prethodnog perioda, a Paunovića ubedilo da mu je mesto u Gvadalahari.

"Ovde sam i želim da budem ovde još ovde", rekao je strateg u izjavi posle meča.

Potom je na konferenciji za medije detaljnije govorio o svemu što se prethodnih dana dešavalo oko njega. Pre svega o spekulacijama o njegovom odlasku u Almeriju.

"Vidite, nisam primoran da odgovorim na ovo pitanje, jer smatram da pokazujem u svemu što radim da želim da budem ovde. Od prvog dana otkako sam došao, rekao sam da želim da dugo budem ovde i da pobeđujem. Nisam uradio ništa loše, ne mogu da odgovorim na ono što je napisano. Ali naravno, kao što je Kanjo (nadimak fudbalera Čivasa Fernanda Beltrana, prim.aut) rekao onda – do smrti sa vama. Daću sve što imam sve dok me u klubu budu želeli. To mnogo zavisi od mene, od rezultata ekipe, a rezultati zavise od zajedništva koje smo pokazali danas", istakao je srpski trener.

Paunović je naglasio da u timu u prethodnom periodu nije bilo kohezije koja ga je krasila tokom prošle sezone u kojoj je Čivas stigao do finala Klausure.

"Zapravo su postojala dva važna faktora. Prvi se ticao emocija, drugi je bilo tehničko prilagođavanje. Ali bez prvog, šta god da radite... Iskreno sam to rekao igračima, nisam razgovarao sa njima kao da odlazim, nikada o tome nisam pričao. Ali rekao sam timu nakon događaja koji su se desili da želim da vidim akciju, da želim da vidim kome je stalo, a kome nije. Ćutao sam cele nedelje, sve do danas, i onda sam im rekao da mi sve pokažu na delu", rekao je Paunović.

Meksički novinari nisu želeli da odustanu od priče o Almeriji, usledilo je još jedno pitanje na pomenutu temu, što je malo i naljutilo Paunovića.

"Ponavljam, ne želim da pričam o tome. Ne mogu da odgovaram za stvari koje su izvan moje kontrole. Jednostavno pričam ono što osećam. Želim samo najbolje i želim da se fokusiram. Vraćam se tom osećaju i zauzimam odbrambeni stav jer ne razumem zašto me to pitate. Već sam rekao, da li vam nije jasno? Nije vam jasno? Ne pitajte me više. Ovde sam. Spreman. Ne pitajte me ponovo. Jednog dana kada me više ne bude ovde znači da me u klubu više ne vole", zaključio je Paunović. 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Osoba o kojoj govorim (Zvonimir Boban) ne zaslužuje komentar sa moje strane. Ljudi koji nas poznaju će sami formirati mišljenje. Samo nekoliko rečenica o njegovom uzviku o moralu. Bio je jedan od retkih koji je znao da se neću kandidovati za novi mandat. Kada je saznao da ću to otkriti na kongresu, požurio je s pismom. Znao je da njegovo jadikovanje tada neće imati smisla. Čiji su lični interesi upitni? Čiji je moral upitan? Uvek mogu da se pogledam u ogledalo. Imam divan život u fudbalu i van njega ...više
Aleksander Čeferin o Zvonimiru Bobanu
Pitali su me, ne znam koliko puta, hoću li biti kao Aleks Ferguson. U stvarnosti se to ne može dogoditi. To zato što to vi novinari ne dozvoljavate. Veoma je teško biti trener Barselone. Vidiš kako te kritikuju, kako žele da te ubiju. Sve to utiče na čoveka. ...više
Ćavi
Video sam jutros odluku Suda u Luksemburgu. Međutim, stav Crvene zvezde je jasan, ne želimo da pregovaramo ništa što nije u skladu sa odlukama Uefe. To je jedini pravi fudbalski model. Ne interesuje nas nikava Superliga, do kraja ćemo ostati uz Uefu. ...više
Zvezdan Terzić

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1299
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.