SRB | SLO

Međunarodni fudbal

Dragan Stojković: Ne dozvoljavam da nas pljuju

Ivan Radošević 5. decembar 2022 0 Komentariši
Dragan Stojković pred medijima. (foto: ataimages.rs)
Mnogo toga je dobrog urađeno u poslednjih 20 meseci, a igrači su ginuli za dres Srbije, kaže selektor.
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije izašao je pred medije da objasni sve o Svetskom prvenstvu u Kataru.
 
"Neko ko je odgovoran čovek, a za sebe smatram da sam odgovoran, zato sam sazvao ovu konferenciju iz dva razloga. Prvi je poštovanje medija, a drugi zbog javnosti. Tačno sam 20 meseci na mestu selektora, od tri cilja koja sam postavio sebi, dva cilja i obećanja smo ostvarili. Treći nismo. Prvi cilj je bio da izborimo plasman sa 1. mesta u teškoj grupi na Svetsko prvenstvo. Ostvarili smo. Drugi u Ligi nacija da obezbedimo prolaz dalje. Ostvarili smo. Treći, da prođemo grupu na Mundijalu, nismo ostvarili. Evo me da baš to objasnim, za Katar. Nisam šetao sa cvećem po Beogradu dok smo bili uspešni, tako se ne krijem ni sada kada je teško. A, u ovom rezultatskom neuspehu neću biti neko ko će sesti na avion i poslati saopštenje. Nisam takav čovek i zato sam ovde. A, izgleda da su u Srbiji saopštenja moderna", počeo je priču Stojković.
 
Nerealna su bila očekivanja.
"Mnogi su očekivali da se tučemo u svlačionici i to nije tačno i to se nikada neće desiti. Igrači su igrali pod injekcijama, rizikujući karijere. Ginuli su za dres Srbije. Prezadovoljan sam i poštujem za sve što su dali. Ovo je maksimum u stanju u kome smo bili. A, ako je neko očekivao da će se na spisku naći imena koja nisu bili perjanice ovog tima, to nije moglo da se desi".
 
Uspeh je napravljen samim plasmanom.
"Veliki je uspeh sam plasman. Bićemo toga svesni za desetak godina. I niz dobrih rezultata u Ligi nacija koji je nastavljen. I ne dozvoljavam nikome da pljuje po tome. Možda smo i mogli da prođemo grupu, ali ništa dalje ne bismo uradili. Nismo imali snage, nismo imali mogućnosti da napravimo nešto veliko".
 
Vrednost tima je velika.
"Izgublili smo u rezultataskom smislu, ali koračamo uzdignute glave. Ne osećamo sramotu, a ovo je dobro iskustvo za izvlačenje pouka, da ne ponavljamo greške, već da budemo bolji od toga. Spoljni faktori koji su jedva želeli da dođe do rezultatskog neuspeha, samo su čekali da napadaju. Ali, to ne može da poremeti grupu, zdravu grupu, koja je sastavljena prethodnih 20 meseci. Ne postoji tragedija u sportu. I mora se dostojanstveno istrpeti sve, kao što smo dobijali i pohvale. Pokazali smo da Srbija može da igra dobar i napadački fudbal", kaže Piksi.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Moji igrači izgledali su kao raspuštena banda. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. ...više
Nenad Lalatović
Dragi prijatelji, šokiran sam lažnim intervjuom koji je objavljen! Ružno je ovako nešto raditi, ali mene neće promeniti. ...više
Aleksandar Dragović
Ovom balkanskom buretu baruta, koje tinja, pa eksplodira, pa ponovo tinja, već decenijama, nekada mora da se stane na put. Prošlog puta su preko fudbala, ali seniorskog, bili najavljivani i ratni sukobi, sada, kada pokušavaju da u to uvuku decu, koja ne bi trebalo da imaju ni sećanje na bilo kakav problem, niti osećaj nacionalističke mržnje, vreme je da im se svima zalepi šamarčina. Da se zlo saseče u korenu, jer nama su potrebni životni šampioni, a ne nova banda, koja će da zameni dotrajalu. ...više
Ivan Radošević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 358
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.