SRB | SLO

Srbija

Isti ljudi, isti cirkus: FK istupio uslovno iz JSD Partizan

Ivan Radošević 22. septembar 2022 0 Komentariši
Ostoja Mijailović i Milorad Vučelić. (foto: ataimages.rs)
Na Skupštini zatvorenoj za javnost Fudbalski klub doneo novu odluku, koja liči na autogol.
JSD Partizan nikada nije pao na niže grane u istoriji pisanoj od 4. oktobra 1945. godine. Iz matice je istupio, kako sami kažu uslovno, Fudbalski klub Partizan, oslonac društva. A, svi akteri isti kao i na nedavno održanim, pa neodržanim, pa ipak održanim, legetimnim, nelegitimnim, pa opet legitimnim, skupštinskim zasedanjima JSD Partizan.
 
Izgleda da se u ovoj priči neko debelo zaigrao. Da li je to novo rukovodstvo JSD Partizan na čelu sa prvim čovekom Košarkaškog kluba ili dugogodišnje rukovodstvo Fudbalskog kluba? Ili, možda niko nema sluha da se sve odradi kako dolikuje velikanu, Partizanu, dostojanstveno, kao i u prethodnih 77 godina. I to par dana pre rođendana.
 
Fudbalski klub je održao Skupštinu, daleko od očiju javnosti, zatvorenu za predstavnike medije, kao da radi u Severnoj Koreji. Ili u onim vrlim komunističkim danima. I odatle je poteklo saopštenje, u kome, između ostalog, kažu:
 
"Skupština FK Partizan, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan". 
 
I tu se cirkus nastavlja i narednih dana. Definitivno. Podsetimo se, Skupština JSD Partizan zakazana u prostorijama na stadionu nije održana, a bilo je i sukoba dve struje na ulazu, ali je većina izglasala u prostorijama Teniskog kluba Ostoju Mijailovića za predsednika.
 
I svi njegovi kandidati su registrovani u APR kao novo rukovodstvo, a FK Partizan je od starta pokušao da spreči tu registraciju i govorio je da je nelegalna. Uputio je i tužbe, čiji status još nije poznat. I onda je usledila Skupština FK Partizan iza zatvorenih varata i "uslovno istupanje". 
 
Cirkus je ponovo u Humskoj.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

I da su imali tri pištolja nikada se ne bih predao! To mi ne dozvoljava moj ponos. Rođen sam i odrastao u Srbiji i bio sam akter mnogo tuča. Osećam se dobro i jako. ...više
Dušan Tadić
Već više od šezdeset godina, piše istorija najvažnijeg klupskog takmičenja Južne Amerike, Kopa Libertadores, stvarajući svakoga dana nove, neverovatne priče, u slavu najvažnije sporedne stvari na svetu. Sporedne??? ...više
Aleksandar Đokić
Do kraja prvenstva biće odigrana i dva derbija sa Zvezdom, pa ćemo videti. Ko bude bolji on će i da pobedi, biće prvi i iskoristiće mogućnost da se naredne sezone direktno plasira u Ligu šampiona. ...više
Gordan Petrić

Anketa

Da li ste za to da se vrate tribine za stajanje na stadione?

Svi glasovi: 205
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.