SRB | SLO
Komentar: Ivan Radošević

Komentar

Iza kulisa skandala u Sarajevu: Životni šampioni su jedino što nama treba

Ivan Radošević 15. januar 2023 0 Komentariši
Dečaci iz Splita koji su skandalozno skandirali "Ubi Srbina". (foto: /)
Nacionalističko skandiranje osmogodišnjaka, fizički napad na roditelje i ostale nesportske priče moraju da budu eliminisane iz fudbala.
Deca iz Splita, koja zagrljena skandiraju "Ubij Srbina", pored terena gde u Sarajevu igra beogradski tim, na turniru za uzrast od sedam do 15 godina, e to je ono što nikada ne sme da se prećuti. Da se nikada ne dozvoli, ma koja zemlja bila u pitanju, ma čija deca bila u pitanju, ma ko bio organizator. Kada se tome doda i napad huligana na roditelje dece iz srpskog kluba u hotelu u ispred njega, e onda mora da se traže žestoke kazne za sve upletene.
 
Ovom balkanskom buretu baruta, koje tinja, pa eksplodira, pa ponovo tinja, već decenijama, nekada mora da se stane na put. Prošlog puta su preko fudbala, ali seniorskog, bili najavljivani i ratni sukobi, sada, kada pokušavaju da u to uvuku decu, koja ne bi trebalo da imaju ni sećanje na bilo kakav problem, niti osećaj nacionalističke mržnje, vreme je da im se svima zalepi šamarčina. Da se zlo saseče u korenu, jer nama su potrebni životni šampioni, a ne nova banda, koja će da zameni dotrajalu.
 
Turnir dece od sedam do 15 godina bilo gde da se održava je praznik. To su deca od kojih će mali broj da završi u profesionalnom sportu, veliki u nekom delu amaterskog i svi u rekreativnom. Ako ih stariji ne oteraju skroz.
 
A, oteraće ih iz fudbala, ako im neko, kao osmogodišnjacima iz Splita, došapne da se zagrle i skandiraju "Ubij Srbina!". Ako im roditelje napadaju huligani suzavcem, bakljama i noževima u hotelima na putovanjima. Ako ih truju mržnjom.
 
Zato svi veliko Hrvati, Muslimani, Srbi, Makedonci, Crnogorci, Slovenci, naučite decu da poštuju protivnika, da se bore na terenu, a kad se meč završi, pruže ruku rivalu i sudijama, da razloge poraza prvo traže u sebi, pa ostalima, da ostave svlačionicu sređenu i urednu baš kao što su je našli, kao i deo tribina kada su na njima, da poštuju sve bez obzira na pol, rasu, nacionalnu pripadnost i da se školuju. To je ono što je na svima nama. 
 
Iz takvog vaspitanja dolazi i rezultat na svim poljima, zadovoljstvo dece i samo tako će svako od tih klinaca sutra da ostane u nekom segmentu sporta. I ne može svako da bude Mesi i Ronaldo, ali će barem neko da postane novi Nemanja Vidić, pa da se nadamo kada zasedne na čelo fudbalskog saveza bilo koje zemlje iz regiona, da će da nas prate fotografije i snimci sa osmesima, a ne ovo:
 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije. ...više
FSS
Veliki ulog je Liga šampiona. Dobro je što smo došli do tog mesta da možemo da se uopšte borimo za direktan ulazak u takmičenje. ...više
Slobodan Urošević
To su čari derbija, postoji snimak. Svi smo se koškali, on me je udario u facu i mislim da je zasluženo dobio crveni karton. Nije mi se izvinio posle, ni ne mora. ...više
Strahinja Eraković o Rikardu.

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 335
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.