SRB | SLO | ENG
Komentar: Ivan Radošević

Komentar

Iza kulisa skandala u Sarajevu: Životni šampioni su jedino što nama treba

Ivan Radošević 15. januar 2023 0 Komentariši
Dečaci iz Splita koji su skandalozno skandirali "Ubi Srbina". (foto: /)
Nacionalističko skandiranje osmogodišnjaka, fizički napad na roditelje i ostale nesportske priče moraju da budu eliminisane iz fudbala.
Deca iz Splita, koja zagrljena skandiraju "Ubij Srbina", pored terena gde u Sarajevu igra beogradski tim, na turniru za uzrast od sedam do 15 godina, e to je ono što nikada ne sme da se prećuti. Da se nikada ne dozvoli, ma koja zemlja bila u pitanju, ma čija deca bila u pitanju, ma ko bio organizator. Kada se tome doda i napad huligana na roditelje dece iz srpskog kluba u hotelu u ispred njega, e onda mora da se traže žestoke kazne za sve upletene.
 
Ovom balkanskom buretu baruta, koje tinja, pa eksplodira, pa ponovo tinja, već decenijama, nekada mora da se stane na put. Prošlog puta su preko fudbala, ali seniorskog, bili najavljivani i ratni sukobi, sada, kada pokušavaju da u to uvuku decu, koja ne bi trebalo da imaju ni sećanje na bilo kakav problem, niti osećaj nacionalističke mržnje, vreme je da im se svima zalepi šamarčina. Da se zlo saseče u korenu, jer nama su potrebni životni šampioni, a ne nova banda, koja će da zameni dotrajalu.
 
Turnir dece od sedam do 15 godina bilo gde da se održava je praznik. To su deca od kojih će mali broj da završi u profesionalnom sportu, veliki u nekom delu amaterskog i svi u rekreativnom. Ako ih stariji ne oteraju skroz.
 
A, oteraće ih iz fudbala, ako im neko, kao osmogodišnjacima iz Splita, došapne da se zagrle i skandiraju "Ubij Srbina!". Ako im roditelje napadaju huligani suzavcem, bakljama i noževima u hotelima na putovanjima. Ako ih truju mržnjom.
 
Zato svi veliko Hrvati, Muslimani, Srbi, Makedonci, Crnogorci, Slovenci, naučite decu da poštuju protivnika, da se bore na terenu, a kad se meč završi, pruže ruku rivalu i sudijama, da razloge poraza prvo traže u sebi, pa ostalima, da ostave svlačionicu sređenu i urednu baš kao što su je našli, kao i deo tribina kada su na njima, da poštuju sve bez obzira na pol, rasu, nacionalnu pripadnost i da se školuju. To je ono što je na svima nama. 
 
Iz takvog vaspitanja dolazi i rezultat na svim poljima, zadovoljstvo dece i samo tako će svako od tih klinaca sutra da ostane u nekom segmentu sporta. I ne može svako da bude Mesi i Ronaldo, ali će barem neko da postane novi Nemanja Vidić, pa da se nadamo kada zasedne na čelo fudbalskog saveza bilo koje zemlje iz regiona, da će da nas prate fotografije i snimci sa osmesima, a ne ovo:
 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Dinamo već godinama dominira, stalno je u Evropi - bilo u Ligi šampiona ili Evropskoj ligi, tu je. Zvezda je isto to poslednjih šest godina, kao i ono ranije naravno, ali je nezgodno sada reći ko je trenutno bolji. Dinamo svake godine ostvaruje i velike transfere, od Luke Modrića, pa nadalje u kontinuitetu prodaje igrače za više miliona evra. To Zvezdi još nedostaje, ali kažem, s obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu. Posle dobrih kupovina, kao sada, mora doći i do dobrih prodaja. ...više
Robert Prosinečki
Barak daje drugačiju formaciju od Dekija. Agresija, izlaženje na loptu, to je zajedničko, tako da se ne razlikuju puno u tome. Barak drugačije razmišlja u odnosu na ostale trenere. Sada delujemo ozbiljnije sa njim. Bili smo ozbiljni, ali od njegovog dolaska to je sve kako treba. Iako deluje vrlo ozbiljno, ume nekada i da se našali. Van treninga, zaista je šala, ali kada se radi - "pun gas". ...više
Vladimir Lučić o Baraku Baharu
Velika podrška, čestitam na ulazu u finale, ali posao još nije završen. Verujem u vas, dajte sve od sebe i možete da nas odvedete na krov sveta. A za Noleta, ponovo si u finalu, ponovo jedan fantastičan rezultat i želimo ti da sa jednim trijumfom zaokružiš jednu fenomenalnu nedelju za srpski sport. ...više
Dragan Stojković

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1104
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.