SRB | SLO

Srbija

Još se u kafanama naručuje pesma sa njegovim imenom: Golgeter Partizana uči za trenera

Ivan Radošević 26. januar 2023 0 Komentariši
Lamin Dijara iz igračkih dana u Partizanu. (foto: partizan.rs)
Lamin Dijara se u Nišu priprema za novi poziv u karijeri, za šest meseci stiče B licencu.
Peavo mu je "jug", a i još se u kafanama naručuje hit: "Dijara, Dijara..." Bio je Lamin snalažljiv napadač, pravi golgeter i obeležio je crno-belu šestogodišnju dominaciju golovima. Sada se priprema za novu ulogu.
 
Senegalac je na kursu za sticanje B licence u okviru Trenerske organizacije Regiona istočne Srbije i za šest meseci bi trebalo da postane vlasnik diplome koja će mu omogućiti napredovanje ka A, kasnije i PROFI licenci.
 
Iako živi u Turskoj, a zaposlen je u mlađim kategorijama Antalije, Dijara je izrazio želju da se edukuje u Srbiji, što samo potvrđuje njegovu sad već decenijsku povezanost sa našom zemljom.
 
"Ostavio je Dijara dubok trag u našem fudbalu, a po konvenciji UEFA, posle određenog broja godina, fudbaleri stiču pravo da se prijave na kurs za sticanje neke od licenci. Lamin savršeno govori srpski, a izrazio je želju da se školuje kod nas. U određenom periodu svaki region raspisuje konkurs, sad je u pitanju Istok, Dijara se javio, uredno aplicirao i trenutno je u procesu", objasnio je Dejan Branković, direktor Centra za edikaciju Regiona istočne Srbije.
 
Branković je deo programa čiji je nosilac Milan Antić, a prisutan je Miloš Miljanić, direktor Centra za edkacijuu FSS, a među polaznicima su i Ivan Ilić, nekadašnji prvotimac Radničkog, kao i Saša Marjanović, kapiten kluba sa "Čaira".

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Dragi prijatelji, šokiran sam lažnim intervjuom koji je objavljen! Ružno je ovako nešto raditi, ali mene neće promeniti. ...više
Aleksandar Dragović
Veliki ulog je Liga šampiona. Dobro je što smo došli do tog mesta da možemo da se uopšte borimo za direktan ulazak u takmičenje. ...više
Slobodan Urošević
Ovom balkanskom buretu baruta, koje tinja, pa eksplodira, pa ponovo tinja, već decenijama, nekada mora da se stane na put. Prošlog puta su preko fudbala, ali seniorskog, bili najavljivani i ratni sukobi, sada, kada pokušavaju da u to uvuku decu, koja ne bi trebalo da imaju ni sećanje na bilo kakav problem, niti osećaj nacionalističke mržnje, vreme je da im se svima zalepi šamarčina. Da se zlo saseče u korenu, jer nama su potrebni životni šampioni, a ne nova banda, koja će da zameni dotrajalu. ...više
Ivan Radošević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 358
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.