SRB | SLO | ENG

Srbija

Miloš Milojević oštro o trenerskom poslu: U Srbiji nema strpljenja!

Redakcija 9. januar 2024 0 Komentariši
(foto: Zvanični FB/TW/IG kluba)
Da bi neki trener ostavio pečat, potrebno je bar nekoliko meseci, a u srpskom fudbalu nema ni strpljenja, kaže bivši šef struke crveno-belih, Miloš Milojević.

Bivši trener Crvene zvezde Miloš Milojević je u intervjuu za "Sport Klub" kritikovao trendove u Srbiji koji se tiču čestih promena trenera posle kratkog vremena.

 "Takav smo narod da uvek hoćemo da svalimo krivicu na nekog drugog. Ne vidim razlog, zašto se ne radi bolje u mlađim kategorijama. Imam utisak da nam mladi igrači ne dolaze najobučeniji u prvi tim i to ne mislim na elementarnu tehniku pas i prijem lopte, to je fudbalska abeceda. Ovde se radi o pozicionoj igri, brojčanim odnosima, numeričkoj superiornosti. U tim stvarima, mladi igrači su nam needukovani. Biću surovo realan, ali naši igrači su manje obučeni od mnogih evropskih i svetskih nacija. To je nešto što mora da se preispita i to na najnižem nivou", kaže on.

On vidi nedostatak stručnjaka koji bi radili sa decom.

 "Krovna organizacija mora da napravi sertifikaciju akademija i da se jasno definiše koliko koja od njih ima zvezdica, koliko edukovanih trenera imate u svakoj kategoriji, šta rade sa decom, na nedeljnom, mesečnom, godišnjem nivou. Kod nas sve ostane na priči. Ne postoji validan dokument kakav je, recimo, bio naš najbolji špic Aleksandar Mitrović kada je imao 15 godina. Možda postoji u Partizanu, ali to mora da postoji na nivou saveza, da bi danas-sutra kada prepoznamo nekog klinca u Srbiji koji je isti kao on, da znamo da pružimo identičnu edukaciju da bi on dostigao taj nivo. To su neke stvari kojima se struka ne bavi, a trebalo bi. Nažalost, kod nas treneri preživljaju, jer je napravljen takav ambijent da se trener menja posle tri utakmice".

 U ovom delu sveta je trend da se trener prvog tima smeni posle nekoliko poraza.

 "Nigde na svetu nema trenera koji može nešto da napravi za dvadesetak dana. Dobije se efekat promene, jer kada dođe novi trener, malo se suzbiju redovi, igrači hoće da se dokažu, ali to traje kratko. Da bi neki trener ostavio pečat, potrebno je bar nekoliko meseci, a u srpskom fudbalu nema ni strpljenja", rekao je Milojević za "Sport klub".

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Osoba o kojoj govorim (Zvonimir Boban) ne zaslužuje komentar sa moje strane. Ljudi koji nas poznaju će sami formirati mišljenje. Samo nekoliko rečenica o njegovom uzviku o moralu. Bio je jedan od retkih koji je znao da se neću kandidovati za novi mandat. Kada je saznao da ću to otkriti na kongresu, požurio je s pismom. Znao je da njegovo jadikovanje tada neće imati smisla. Čiji su lični interesi upitni? Čiji je moral upitan? Uvek mogu da se pogledam u ogledalo. Imam divan život u fudbalu i van njega ...više
Aleksander Čeferin o Zvonimiru Bobanu
Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugom ekipom u vezi sa Saldanjom. ...više
Miloš Vazura
Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1403
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.