SRB | SLO

U fokusu

Ovo je potrebno fudbalu u regionu: Stvaranje životnih šampiona se nastavlja

Ivan Radošević 26. januar 2023 0 Komentariši
Aleksandra Knežević i Brank Ružić. (foto: zvanični klupski sajt)
Razvojni centar za mlade iz Beograda okupio klubove iz kompletnog regiona i priča se širi Evropom.
Može fudbal i da spaja. Navikli smo da bude poligon sejanja semena razdora, ali projekat koji živi već godinama sa najmlađima na ovim prostorima tek hvata zalet. "Životni šampioni" su hit.
 
Posle Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije, drmaju sada i Bugarskom, Turskom, Portugalijom, a čekaju se i Španci. Čuvena Barsina akademija. Na istom zadatku su puleni Dejana Stankovića i Gorana Pandeva iz njihovih kampova, sa Grafičarem, Goricom, Slogom iz Doboja, Željezničarm iz Sarajeva, Ludogorecom i Anatalijasporom. Bio je u probranom društvu i Maribor.
 
Donatorima se priključila i UEFA fondacija za decu, koja je uz Erasmus+ prepoznala značaj koncepta za mlade kroz sport, i neformalno obrazovanje.
 
"Želimo da radimo. Uvereni smo da smo spremni i možemo da stvorimo neku novu generaciju mladih u Srbiji, regionu i u novim članovima našeg projekta Bugarskoj i Turskoj. U novoj godini želimo da više od 1.000 mališana, 500 trenera i 200 roditelja prođe kroz proces obrazovanja kroz sport, jer su oni ta karika koja nam nedostaje. I sve je besplatno. Nije tačno da se naše društvo bazira na lošim vrednostima, već samo treba da se istakne šta je lepo, šta je dobro, da ujedinmo poruke i da šaljemo prave pouke mališanima. Za stolom sedi struktura onako kako je mi vidimo, da zajedno pomognemo našoj državi i svim državama uključenim u projekat, da pošalju pravu poruku, a da se deca kroz igru i sport spremaju za život", istakla je Aleksandra Knežević, idejni tvorac koncepta iz Razvojnog centra za mlade.
 
Ministar prosvete Srbije Branko Ružić prepoznao je značaj neformalnog dela obrazovanja  i podržao koncept "Životnih šampiona", a Aleksandra Knežević mu je uručivanjem dresa, poželela dobrodošlicu u novu porodicu.
 
"Minsitarstvo prosvete je uvek podržavalo i podržavaće ovakve ideje. Sport je nešto što nas je generacijama vezivalo, a “Životni šampioni” su koncept koji može mnogo da doprinese razvoju odnosa u Srbiji i u okruženju. Zato smo i ovde, da se uradi sve što je u našoj moći da deca dobiju  ono što i zaslužuju od obrazovnih instanci", poručio je ministar Branko Ružić.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Dragi prijatelji, šokiran sam lažnim intervjuom koji je objavljen! Ružno je ovako nešto raditi, ali mene neće promeniti. ...više
Aleksandar Dragović
Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije. ...više
FSS
Moji igrači izgledali su kao raspuštena banda. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. ...više
Nenad Lalatović

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 358
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.