SRB | SLO

Međunarodni fudbal

Šokantan predlog: Evo ko želi da organizuje Mundijal 2030. godine!

Redakcija 4. oktobar 2022 0 Komentariši
Ukrajinci žele organizaciju Svetskog prvenstva. (foto: /)
Fudbalski savez Španije i Portugalije, kako prenose britanski mediji, izneli plan da im se u organizaciji svetske fudbalske smotre pridruži i Ukrajina, zemlja u kojoj su trenutno traje rat.
Neverovartno ali istinito! Zbog ratnih dejstava fudbal se igra samo tamo gde je moguće u Ukrajini, a ova zemlje i pored velikih problema mogla bi da postane jedan od domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine! Ovu vest preneo je britanski "Tajms" pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Priča je vrlo zanimljiva i mamac je za ljude koji budu glasali iz FIFA. Naime, Španija i Portugalija žele zajedno da budu domaćini Mundijala 2030, a rešili su da u igru ubace i Ukrajinu kako bi dobili neophodne glasove članova komiteta FIFA. Kako je najavljeno, predstavnici Fudbalskih saveza Španije i Portugala će predstaviti projekat i planove u Švajcarskoj, u sedištu UEFA. Ideja je da fudbal može da vrati mir u svet.

Ukrajina je spremna da se priključi Španiji i Portugaliji, a zvanična potvrda očekuje se veoma brzo. "Tajms" prenosi da je kandidatura dozvoljena od strane predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, kao i Vlada Španije i Portugala, članica Evropske unije.

FIFA, svetka kuća fudbala ima 211 članova koje glasaju o budućem domaćinu Mundijala 2030. godine. Pored Portugalije i Španije koja je već bila domaćin 1982. godine u igri su za organizaciju još i Saudijska Arabija i Egipat.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Dosta će vode proteći da ja budem blizu Ivice Osima. Ne samo njega, nego svih trenera koji su mene trenirali. ...više
Gordan Petrić
Zašto sam napustio Septemvri? Napustio sam Septembar zato što je već oktobar. ...više
Valeri Božinov
Možda tržišno igrači Monako vrede više zbog godina igrača i lige, ali što se tiče kvaliteta možemo da pariramo ko god da je na terenu. ...više
Miloš Milojević

Anketa

Ko prolazi iz grupe G?
Svi glasovi: 126
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.