SRB | SLO

Srbija

Zoran Laković: Podrška asovima i Nemanji Vidiću

Ivan Radošević 31. decembar 2022 0 Komentariši
Podrška Lkovića Nemanji Vidiću. (foto: ataimages.rs)
Nekadašnji gensek FSS želi da podrži plejadu priznatih fudbalera koji zaslužuju da nađu svoje mesto u fudbalskom sistemu Srbije.
Direktor Nacionalnih asocijacija UEFA, Zoran Laković, rekao je intevjuu za "Sportal", da bi u svakoj situaciji podržao Nemamanju Vidića, koji je nedavno potvrdio da je imao želju da se kandiduje sa predsednika Fudbalskog Saveza Srbije.
 
Laković je takođe pohvalio i Danka Lazovića i Milana Jovanovića, koji su završili edukaciju pod okriljem UEFA i predstavljaju plejadu priznatih fudbalera koji zaslužuju da nađu svoje mesto u fudbalskom sistemu naše zemlje. Konkretno Nemanja Vidić je trenersku profi linencu završio u Engleskoj i to sa najvišim ocenama.
 
"Uvek ću u svemu podržavati Nemanju Vidića. Ili Danka Lazovića. Vidić je fudbalska veličina. Pošten, familijaran čovek, koji je odlučio da se vrati u Srbiju, a mogao je da živi bilo gde u Evropi. On je završio profi licencu za trenera u Engleskoj, a u junu će da završi renomiranu školu pod okriljem UEFA. I, otkriću vam, on je najbolji polaznik te škole, koji se ozbiljno priprema za nešto što će raditi u budućnosti. Sigurno da Nemanja Vidić, Danko Lazović koji je takođe završio edukaciju pod okriljem UEFA, ili Lane Jovanović, zapravo plejada naših priznatih fudbalera, zaslužuje da nađe mesto u fudbalskom sistemu u Srbiji. I mogu da računaju na moju podršku, za šta god se budu odlučili da rade u životu, zato jer su oni meni kad sam bio mlad funkcioner uvek izlazili u susret i pomagali", rekao je Laković.
 
Nekadašnji generalni sekretar FSS kaže da bi voleo se u 2023. godini na neki način okrene novi list u srpskom fudbalu.
 
"Fudbal u Srbiji je, koliko to nekome zvučalo čudno ili prepotentno, jedna od boljih stvari u ovom društvu. Eto, ja živim u Evropi, u kojoj se cele prošle godine govorilo o reprezentaciji Srbije, selektoru Piksiju, o rezultatima koje su postizali. To su lepe stvari i voleo bih da se nastave u i novoj godini".
 
UEFA je u poslednje vreme odnela nekoliko pobeda nad grupacijom koja zagovara formiranje takozvane Superlige Evrope.
 
"Stanovišta smo da top menadžment u UEFA ne komentariše ta dešavanja. Imamo veliki broj profesionalaca, koji se tim problem bave. Ono što mogu da kažem je da smo zadovoljni u kom pravcu se sve to odvija. I, osim nekog početnog zadovoljstva, ovde bih stavio tačku", podvukao je Laković.

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije. ...više
FSS
Moramo da postavimo jasan cilj, a to je da damo sve od sebe da se plasiramo na turnir 2026. godine. ...više
Aleksandar Janković, selektor Kine
To su čari derbija, postoji snimak. Svi smo se koškali, on me je udario u facu i mislim da je zasluženo dobio crveni karton. Nije mi se izvinio posle, ni ne mora. ...više
Strahinja Eraković o Rikardu.

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 335
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.