SRB | SLO

Srbija

Posle odluke Skupštine i "rata" sa novim rukovodstvom JSD Partizan: Da li se to FK Partizan seli iz Humske?

Redakcija 23. septembar 2022 0 Komentariši
Stadion Partizana. (foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze )
Aktuelno rukovodstvo na Skupštini fudbalske sekcije na čelu sa Miloradom Vučelićem donelo odluku da privremeno suspednuje svoje članstvo u najvećoj sportskoj porodici u Srbiji, a sa druge strane novo rukovodstvo JSD ih upozorava da krše propise.
Uprava Fudbalskog kluba Partizan na sednici Skupštini održanoj u četvrtak donela je odluku da suspenduje svoje članstvo u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan! Čelnici fudbalske sekcije crno-belih predvođeni predsednikom Miloradom Vučelićem koji je doskora predsedavao i krovnom organizacijom, doneli su odluku da zbog kako tvrde "mahinacija u izvornom procesu na predsdnika JSD i brutalog kršenja statua od strane predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića" više ne učastvuju u radu najveće sportske porodice u Srbiji.

Da li to u znači da će se fudbaleri Partizana uskoro iseliti iz Humske, jer njihovo rukovodstvo više ne želi da bude sportske porodice u čijem je vlasništvu i velelepni objekat u Humskoj ulici? Aktuelni čelnici kluba kao jedan od pririteta još 2016. godine su naveli kao prioritet da se zna ko je vlasnik legendarnog stadiona, popularnog "JNA". Vojska SFRJ je gradila obekat, u njega godinama nije ulagano, ruiniran je ali se uprkos svemu na njemu igraju i evropske utakmice.

Na proleće 2019. godine Milorad Vučelić, Miloš Vazura i tadašnji potpredsednik Vladimir Vuletić pompezno su objavili da su konačno uspeli da izdejstvuju da je stadion u vlasništvu Fudbalskog kluba. Međutim, došlo je do veleobrta, odlukom Apelacinog suda u Beogradu proces je vraćen na početak, Fudbalski klub nije mogao da bude uknjižen kao vlasnik stadiona.

Od izgradnje, 1955. godine, pa do danas, stadion koriste sve sportske sekcije crno-belih. Sve sportske sekcije kluba našle su u Humskoj svoj prostor, ušle u kancelarije, prostor za treninge, kao i sam teren. Kapacitet je maksimalno iskorišćen, a svakako najveći deo upotrebljava se za potrebe fudbalskog kluba.

Dakle, šta će se depšavati posle odluke Skupštine FK Partizan da se distancira i prekine saradnju sa novizabranim rukovodstvo JSD Partizan? Znači li to da će fudbaleri da odu iz Humske? 

Novo rukovodstvo JSD Partizan izdalo je tim povodom i saopštenje za javnost.

"Fudbalski klub Partizan je klub svih partizanovaca, a ne klub dvojice ljudi koji misle da sa njim mogu raditi šta god im je volja. FK Partizan nije ničija privatna svojina, već postoje pravne norme regulisane Statutom JSD Partizan, na koji način bilo koji klub može da istupi iz Društva. Svaki klub koji želi da istupi iz JSD Partizan je dužan da za tako nešto pribavi saglasnost Društva", kaže se između ostalog u saopštenju.

Priča se nastavlja...

"Stadion Partizana i vlasništvu JSD Partizan i mogu ga koristiti samo članovi Društva. Klub koji istupi iz Društva, gubi pravo na korišćenje zajedničkog naziva "Partizan" grba JSD Partizan, samim tim i pravo na korišćenje zajedničke imovine", navodi se u saopštenju JSD Partizan.
 

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

I da su imali tri pištolja nikada se ne bih predao! To mi ne dozvoljava moj ponos. Rođen sam i odrastao u Srbiji i bio sam akter mnogo tuča. Osećam se dobro i jako. ...više
Dušan Tadić
Sport je specifičan, svakodnevno dokazivanje manje-više kroz trening, najviše na utakmici. Neko te je platio da pružiš to sve na terenu, nema nekog objašnjenja niti motiva, moraš da pružiš maksimum. ...više
Gordan Petrić
Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin. ...više
Lazar Samardžić

Anketa

Da li ste za to da se vrate tribine za stajanje na stadione?

Svi glasovi: 205
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.